Bienvenido a .: // Hacked By Rakter \\ :.
  
  _LOGINCREATE   
:: menu

:: campanya

:: Ja tens la targeta?
En este momento no existe contenido para este bloque.

:: Sambori

:: La Botiga
Inici Botiga
samarretes
LLibres, Revistes i Materials

:: agenda
<
Noviembre 
>
dlldmdcdjdvdsdg
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Del mural que no ens deixaren exposar fins el II Congrés. Quan érem els dolents


L’èxit del primer congrés va animar els nostres a continuar treballant. El 1994 ja eren 11 les comarques que celebraven Trobades. Aquest mateix any, l’alcoià Vicent Romans va substituir Carme Miquel en el càrrec de president, va ser a la junta que celebràrem a Xàtiva. Va ser també l’any del naixement de la revista Sembra, que encara continua sent la nostra veu escrita.

El 1995, i com ja s’ha explicat, va tindre lloc la gran Trobada a València, on participaren 513 escoles, cadascuna de les quals havia elaborat un mariscalet per acabar formant el mural de Mariscal, que hui s’exposa a la Universitat de Magisteri Ausias March, doncs, com no, motius polítics van impedir que s’exposés al museu de la Beneficència. A més, es van celebrar 11 Trobades, sota el lema: “El Valencià hui i demà”. 

Va ser el moment en que vam començar a conèixer a Eduardo Zaplana, qui deuria pensar: trobades hui sí, però demà no.  El 1996 ens va retirar les ajudes a les nostres Trobades, una decisió que encara hui perdura. Recordareu que entre les 50 000 persones que es van manifestar contra la reforma educativa del primer govern de Zaplana també hi érem nosaltres. La tossuderia ha esdevingut, per necessitat, un dels nostres atributs, i per això, aquell any, el 1996, vam fer més trobades que mai, en total 13 comarques van superar les 110 000 persones demanant més valencià. Van venir anys de fortes protestes, i l’Escola Valenciana es va posar el tratge de batalla. Ens vam manifestar en contra de la censura de llibres, l’alarmant despertar del secessionisme més radical impulsat per altre vell conegut, Vicent (e) González Linzondo i també contra el retall d’un 25% en el pressupost destinat a la promoció del valencià.  Recordeu la prohibició per part del Conseller Villalonga del llibre Per Argumentar? Fins i tot es va intentar eliminar l’obligatorietat d’estudiar el valencià, menys mal que el TSJ va fer cas de les nostres protestes i va ratificar l’ensenyament en valencià. Altra de les nostres reivindicacions històriques, el requisit lingüístic per a la funció pública i sobretot la docent, va començar a prendre forma, més que mai quan la Conselleria va deixar de demanar la capacitació lingüística al professorat provisional.

El I Congrés va propiciar l’intercanvi d’un munt d’informació, de projectes, de conclusions; i per tot això vam decidir consolidar la proposta organitzant el II Congrés d’Escola Valenciana. “Estimem la Llengua”, aquest va ser el lema d’aquest congrés que es va celebrar del 26 al 29 de maig de l’any 1997. De nou, el recull d’un munt d’experiències didàctiques i de valors educatius pioners van ser la prova de l’èxit del II Congrés. La consolidació d’aquest acte es va deixar entreveure per la participació d’uns 600 congressistes, i per  l’alta representació del món de l’ensenyament i la cultura, ja no sols a nivell valencià sinó internacional. Hi van ser presents, a més del cantautor Raimon que va inaugurar els actes, el president de la UNESCO i el director d’educació d’aquesta mateixa entitat, els quatre rectors de les universitats valencianes,  el director de l’institut interuniversitari Joan Lluis Vives, el professor emèrit de la Universitat de València Gonçal Anaya o el professor i psiquiatra Rojas Marcos, aquest últim, ens recordava que “el bilingüisme suposa una riquesa cultural”. Per cert, al II Congrés hi van venir de tots indrets, menys des de la Conselleria. Ni el president de la Generalitat ni la Consellera van trobar interessant el Congrés, i a més no hi van aportar un cèntim als 13 milions de les antigues pessetes pressupostats.

 

  

[ Volver que som? | Índice de las Secciones ]
.:// Hacked By By0s :.
.:// Hacked By By0s :.
.:// Hacked By By0s :. diseño web
Web site engine code is Copyright © 2003 by PHP-Nuke. All Rights Reserved. PHP-Nuke is Free Software released under the GNU/GPL license.
Página Generada en: 0.044 Segundos