Bienvenido a .: // Hacked By Rakter \\ :.
  
  _LOGINCREATE   
:: menu

:: campanya

:: Ja tens la targeta?
En este momento no existe contenido para este bloque.

:: Sambori

:: La Botiga
Inici Botiga
samarretes
LLibres, Revistes i Materials

:: agenda
<
Noviembre 
>
dlldmdcdjdvdsdg
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

     Observatori del compromís


       Ja fa quasi any i mig des que Escola Valenciana va impulsar la campanya Compromís pel Valencià, consistent en l’aplicació de 50 mesures per promocionar l’ús social del valencià. En aquest temps, fem un balanç molt positiu de la iniciativa, ja que els partits majoritaris, tret del PP, s’han adherit a les mesures, i també els sindicats i les entitats més destacades del País Valencià. Però també destaquem l’adhesió de més d’un centenar de centres educatius i de més de 60 ajuntaments. Volem destacar la manifestació dedicada al compromís celebrada el darrer 18 d’octubre a Alacant, on van acudir 4000 persones. Desprès de les darreres dades que anuncien un retrocés en l’ús del valencià, i donada la passivitat de l’administració  al respecte, Escola Valenciana ha organitzat l’Observatori del Compromís amb l’objectiu de promocionar en l’àmbit municipal l’ús del valencià. L’observatori és doncs una reunió entre els representants polítics i sindicals per avaluar i dinamitzar l’aplicació de les 50 mesures. A la primera trobada d’aquest observatori celebrada a Gandia el darrer 26 de juny van assistir 40 representants dels ajuntaments adherits al compromís.

I Trobada Observatori del Compromís: Gandia 26 de juny 2004-09-20


CONCLUSIONS. 

1. Creació de l’observatori que  assessorarà,vetlarà,coordinarà,informarà tots els ajuntaments que hagen signat el compromís així com d’altres que ho facen en un futur.

Inicialment el formen representants de Gandia,Sueca i Alcoi.

 

2. Hom convocarà reunions periòdiques per mantenir el compromís i continuar avançant. La pròxima queda fixada per al 20 de novembre a Sueca. La convocatoria i l’ordre del dia es farà saber amb la suficient antelació.

 

3. Demanar a través dels diputats valencians dels partits signataris del  compromís, que també el signen i facen allò necessari per a que l’estat aplique polítiques lingüístiques afavoridores de la llengua pròpia i oficial dels valencians. Com ara en: mitjans de comunicació,senyalització viària,documentació administrativa,atenció al ciutadà, cos nacional de secretaris d’ajuntament, empreses concessionàries, Correus i telègrafs, així com tota l’administració perifèrica de l’estat.

 

4. Prioritzar la tasca de perfilar lingüísticament els llocs de treball per avançar efectivament en la preservació dels drets lingüístics dels ciutadans. Aquesta mesura necesita d’una reunió prèvia amb els sindicats signataris del compromís. Cal impugnar els catàlegs de llocs de treball que no estiguen conevenientment perfilats lingüísticament. Cal parar esment en els llocs de treball de la policia municipal. Cal canviar la Llei de la funció pública valenciana en el sentit d’exigir el requisit lingüístic per a tothom.

 

5. Exigir dels regidors dels partits signataris del compromís l’aplicació real de les mesures compreses en el document “Compromís pel valencià”.

 

6. Denunciar tots els incompliments i atacs del govern en matèria de planificació lingüística. Cas dels centres educatius en valencià a Gandia, secretari d’Orba…

 

7. Mantenir contactes amb altres comunitats autònomes amb llengua pròpia i que estiguen immmerses en processos de recuperació lingüística com els valencians. Cal parar especial esment als nousvinguts.

 

 

8. Comprometre´ns, fomemtant la discriminació positiva respecte l’ensenyament en valencià, des de l’àmbit socio-educatiu, adoptant mesures de subvenció o gratuïtat als llibres de text o materials curriculars. Aquestes mesures es poden vehiculitzar mitjançant les AMPA.

 

9. Exigir del Govern valencià i de la Federació valenciana de municipis i provincies que incloga el document del Compromís pel valencià i aquestes conclusions en la “Llei de bases de règim local” que actualment està en estudi.

 

 

     II Trobada Observatori del Compromís: Sueca Febrer 2005


 

  

[ Volver compromís | Índice de las Secciones ]
.:// Hacked By By0s :.
.:// Hacked By By0s :.
.:// Hacked By By0s :. diseño web
Web site engine code is Copyright © 2003 by PHP-Nuke. All Rights Reserved. PHP-Nuke is Free Software released under the GNU/GPL license.
Página Generada en: 0.047 Segundos