Bienvenido a .: // Hacked By Rakter \\ :.
  
  _LOGINCREATE   
:: menu

:: campanya

:: Ja tens la targeta?
En este momento no existe contenido para este bloque.

:: Sambori

:: La Botiga
Inici Botiga
samarretes
LLibres, Revistes i Materials

:: agenda
<
Noviembre 
>
dlldmdcdjdvdsdg
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

ESCOLA VALENCIANA / TROBADES D’ENSENYAMENT EN VALENCIÀ


   

 “Si el poble valencià es guarda amb amor la seua pròpia identitat, manté la llengua i n’incrementa el seu ús com a llengua de comunicació, la pervivència del valencià quedarà assegurada”. Amb aquestes paraules d’Enric Valor bé podríem resumir l’esperit de les Trobades d’Ensenyament en Valencià, que com cada primavera organitza Federació Escola Valenciana. Les 17 Trobades que s’organitzen comarcalment cada any han esdevingut la manifestació popular més important d’estima per la llengua, on vàries generacions –alumnes, pares i mestres- troben l’antídot contra les agressions a la nostra llengua en forma d’expressió pública d’autoestima col·lectiva, demostrant que nosaltres volem ser un poble més entre tota la diversitat del món.

 

 

 

     Estem d’aniversari, ja que el camí de les trobades va començar fa 20 anys, a Benifaió i la Xara, dues poblacions que van ser les primeres en demanar per mitjà d’aquesta festa ludico-reivindicativa més suport per a la nostra llengua. Ara, doncs, ja duem al voltant de 200 trobades celebrades. El 1986 la gent es preguntava què era una trobada, hui la pregunta és altra: On és enguany la Trobada? Ja tens la camiseta de la Trobada? Es tracta, doncs, del moviment cívic més important del País Valencià, capaç de reunir 200 000 persones sota diferents lemes amb un objectiu: la defensa de l’ensenyament i ús del valencià. El darrer lema ha estat Compromís pel Valencià, en referència a les 50 mesures per l’ús social del valencià elaborades per Escola Valenciana. Hem passat de ser una original i cridanera novetat a ser tota una tradició. Les trobades es viuen ja en família: pares, mares i fills treballen durant tot l’any per dur a terme la festa per la llengua. En definitiva, junts hem construït un punt d’encontre anual de tots aquells que volem obrir un nou camí que ens ha de permetre avançar, treballar, sumar, fer propostes, implicar la societat civil i els polítics i, per damunt de tot, crear un futur més solidari on el valencià siga la llengua d’integració i de cohesió social.

 

     A més de ser una jornada lúdica de l’ensenyament en valencià, les trobades mantenen el seu compromís social, no només pel que fa a la llengua, sinó també en la transmissió d’altres valors. Un d’ells, el del desenvolupament sostenible centrarà el IV Congrés d’Escola Valenciana previst pel 2006. La Trobada d’Alcàntera del Xúquer del 2004 ha estat compromesa amb el moviment antitransvassament del Xúquer – Vinalopó, i es va fer palès en el parlament de cloenda. Globalment, les 17 trobades i tots els actes organitzats per Escola Valenciana durant el 2004 guarden un minut de silenci per la Pau i la no violència.

 

     El 2005 tornarem a fer ressò de les mancances actuals. Vint-i-un anys després de la LUEV, la nostra llengua no ha donat el pas de ser una llengua familiar i col·loquial a vehicular. La manca de projecció social i de prestigi, juntament amb la pèrdua de fidelitat ens ha de fer reflexionar. La normalització del valencià sols s’ha projectat en el món de l’ensenyament, no ha tingut continuïtat i complement en altres àmbits. En definitiva, les Trobades són la nostra manera de cridar ben fort que estimem la nostra llengua i de recordar, com deia Joan Fuster, que “qui estima el país no fa qüestió de la llengua”.

 

     A les Trobades demanem...

 

 

  • La generalització dels programes d’ensenyament en valencià i d’immersió lingüística.
  • El suport necessari a l’edició de materials curriculars innovadors en valencià.
  • La continuïtat de l’ensenyament en Valencià a tota la secundària.
  • La supervisió de l’acompliment per part de la Inspecció Educativa de la qualitat dels programes d’educació bilingües.
  • Que la Universitat garantesca en els seus plans d’estudi la competència lingüística necessària a l’alumnat.
  • El requisit lingüístic imprescindible per participar en els concursos de trasllats.
  • Que la Direcció General de Política Lingüística estiga adscrita a Presidència i que execute, avalue i amplie el Pla General de Normalització Lingüística perquè genere i estimule un major ús social del valencià en tots els àmbits.
  • La dotació d’assessories i serveis de traducció suficients a tots els àmbits de l’Administració.
  • El suport econòmic suficient a les activitats de promoció i ús del valencià fetes pels col·lectius cívics.
  • Reduccions i exempcions d’obligacions fiscals per aquells sectors privats que s’incorporen al procés de normalització lingüística.
  • Que els càrrecs públics i polítics parlen la nostra llengua.
  • La coordinació de la planificació estratègica amb la resta de la comunitat lingüística.
  • Que s’afavoreixca la planificació i es done suport econòmic a les ofertes culturals i lúdiques de qualitat que ajuden a valencianitzar l’entorn: teatre, cinema, oci, audiovisual…
  • L’establiment d’ajudes econòmiques per a les editorials que promocionen els llibres en valencià.
  • Que es regule la competència lingüística com a requisit indispensable per accedir a la Funció Pública.
  • Que es garantitze la total normalització lingüística de l’Administració.
  • Que Ràdio Televisió Valenciana siga de qualitat i totalment en Valencià
  • Suport econòmic a la premsa escrita i promoció del sector audiovisual en valencià.
  

[ Volver Trobades | Índice de las Secciones ]
.:// Hacked By By0s :.
.:// Hacked By By0s :.
.:// Hacked By By0s :. diseño web
Web site engine code is Copyright © 2003 by PHP-Nuke. All Rights Reserved. PHP-Nuke is Free Software released under the GNU/GPL license.
Página Generada en: 0.055 Segundos