Bienvenido a .: // Hacked By Rakter \\ :.
  
  _LOGINCREATE   
:: menu

:: campanya

:: Ja tens la targeta?
En este momento no existe contenido para este bloque.

:: Sambori

:: La Botiga
Inici Botiga
samarretes
LLibres, Revistes i Materials

:: agenda
<
Noviembre 
>
dlldmdcdjdvdsdg
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Actualitat: Compromís pel Valencià i molt més


El començament de curs també va venir marcat per la famosa “declaració d’Ares”, on el president de la Generalitat, Francisco Camps, exigia el compliment d’un decàleg per a la promoció del valencià. Una d’aquestes màximes dictava que en les intervencions públiques s’utilitzara el valencià. La iniciativa semblava ser un contrapunt a les 50 mesures del compromís, a la qual s’havien adherit tots els partits polítics excepte el protagonista de dita declaració. Finalment, de nou molta retòrica i cap fet. Hom sabem que  pocs consellers utilitzen el valencià per a les seues comunicacions. Fins i tot una treballadora contractada per la Generalitat va tenir la cara dura de posar-se a parlar anglès quan en un discurs uns treballadors se li dirigiren en valencià. Tot això acompanyat d’un: “Con que no mes hablais en Cristiano...”. Altre company de viatge del president, l’alcalde d’Alacant Alperi, també va dir la seua: “Jo soy muy mayor para esto de aprender lenguas”. En fi, si es qüestió de falta de capacitat intel·lectual, nosaltres ho entenem.

Vist això, la fev va continuar impulsant la iniciativa del Compromís pel Valencià, i va convocar a tots els signants a la manifestació que se celebrà el 18 d’octubre a Alacant, on assistiren 5000 persones sota el lema: Totes pel Compromís. El aleshores rector de la Universitat d’Alacant (que després fou anomenat director d’universitats pel govern de Zapatero) va ser l’encarregat de llegir el manifest, on quedava palès la falta d’interès del Consell en aplicar la Llei d’Us i Ensenyament del valencià, que complia 20 anys el 22 de novembre.       De fet, des de l’Ajuntament d’Alacant se’ns va negar qualsevol ajuda i a més se’ns va prohibir dur a terme l’acte del correfoc. Xé, el senyor Alperi tan gran per unes coses i tan jove per altres.

Entre reivindicacions i escandaloses declaracions com les de l’edil de Xàbia Tony Cabban, del grup independent que junt al PP governava el municipi, qui afirmava que no contestava preguntes formulades en valencià “per principis”, vam arribar al 2004. De nou torrons, i de nou més feina. Mentre la iniciativa Compromís pel Valencià anava sumant adhesions, vam engegar una nova iniciativa per commemorar els 25 anys d’ensenyament públic en valencià. La Nit de l’Escola Valenciana va nàixer amb la idea d’esdevenir un reconeixement anual al tasca en defensa lingüística i cultural del País Valencià. Així, els primers guardonats foren l’escola Censal de Castelló i Sant Jaume d’Almoines. A més, La Nit de l’Escola Valenciana també es va crear per convertir-se en la presentació de gala de les nostres Trobades. Vam decidir, que un cop a l’any canviaríem la pancarta  i el treball per la corbata i el pur. El resultat fou espectacular, 500 persones, representació política de tots els partits polítics i un munt d’actuacions vam enlluernar la sala Alameda de València. D’ara endavant viurem cada any una edició de la Nit de l’Escola Valenciana.          

Escola Valenciana obria, doncs, nous camins però també va continuar consolidant-ne els que feia anys que funcionaven. 170 000 persones van venir a les 17 Trobades de l’any 2004, també sota l’exigència de més Compromís pel Valencià i més pau i solidaritat. Altra de les nostres cartes de presentació, el Sambori, assolia xifres que ni nosaltres mateixos havien pensat: 46 000 alumnes ens explicaven els seus somnis i aventures en valencià. A més la iniciativa Compromís pel Valencià creava a Gandia la plataforma Observatori del Compromís, on representants polítics dels ajuntaments adherits treballen plegats per engegar iniciatives conjuntes presents a les 50 mesures.  Escola Valenciana havia aconseguit, de nou sense ajudes de Conselleria, sorprendre la societat valenciana. I no només la valenciana, la Generalitat de Catalunya ens va cridar per explicar al parlament català la nostra feina al País Valencià.

I d’aquesta forma hem arribat a l’actualitat, on continuem treballant en tots el camps possibles. Des d’Escola Valenciana animem a totes i tots a col·laborar en la nostra tasca: en les trobades, Sambori,  reivindicacions, promoció de les línies en valencià, ensenyament en el context multicultural, Nit de l’Escola Valenciana, IV Congrés, materials didàctics, plataforma RTVV, seminaris, campanya 50 mesures de Compromís pel Valencià, Observatori del Compromís,bOss revista Sembra, Institut Europeu de Programes d’Immersió, Mesa per l’Ensenyament del Valencià, Plataforma per l’Ensenyament Públic...  Tot això necessita també de tu, ara i sempre vivim en valencià perquè com deia un bon amic de Sueca “...qui estima el país no fa qüestió de la llengua”

 

 

  

[ Volver que som? | Índice de las Secciones ]
.:// Hacked By By0s :.
.:// Hacked By By0s :.
.:// Hacked By By0s :. diseño web
Web site engine code is Copyright © 2003 by PHP-Nuke. All Rights Reserved. PHP-Nuke is Free Software released under the GNU/GPL license.
Página Generada en: 0.044 Segundos