Bienvenido a .: // Hacked By Rakter \\ :.
  
  Entrar/Crear Cuenta   
:: menu

:: campanya

:: Ja tens la targeta?
En este momento no existe contenido para este bloque.

:: Sambori

:: La Botiga
Inici Botiga
samarretes
LLibres, Revistes i Materials

:: agenda
<
Noviembre 
>
dlldmdcdjdvdsdg
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Notícia: EL CONSELL D'EUROPA CONFIRMA LES TESIS DEL PLA PER L'ESCOLA MULTILINGÜE
Enviado el Viernes, 12 diciembre a las 14:59:14 por gerard

Notícies

Escola Valenciana presentarà en gener la campanya "Per una Escola Multilingüe" adreçada a tota la comunitat educativa i a la totalitat dels centres valencians. La Conselleria ajorna la reunió amb Escola Valenciana per debatre el Pla per l'Escola Multilingüe fins el 19 de gener

Si Escola Valenciana s'avançava fa una setmana presentant el Pla per l'Escola Multilingüe on s'afirmava que "el bilingüisme és la millor manera per arribar al triilingüisme" i s'apostava per introduir l'anglés a les línies en valencià a partir dels 4 anys i per mòduls, amb un important augment dels professors trilingües (5 per centre, en total 3000 en tot el País Valencià). Ahir va ser el torn del Consell d'Europa, qui defensava la generalització dels plans d'ensenyament en valencià per a potenciar l'aprenentatge de les llengües als centres escolars.

Fes click en llegir més o descarrega't el document del Consell d'Europa.En pocs dies, l'Associació d'Inspectors (ADIDE) i el Consell d'Europa han recolzat les mateixes tesis que l'entitat cívica per a potenciar les competències lingüistiques dels alumnes valencians. Escola Valenciana espera en poques setmanes afegir gran part de la comunitat educativa i ja ha anunciat una gran campanya per promocionar el Pla per l'Escola Multilingüe als centres escolars valencians, sumar les seues adhesions i incorporar noves propostes. A més, la propera setmana Escola Valenciana farà arribar al Consell d'Europa la seua proposta.


El president d'Escola Valenciana, Diego Gómez, ha apuntat després de l'anunci del Consell d'Europa que "ara el Conseller Font de Mora haurà de triar, entre un model actual d'escola monolingüe on a més 90.000 alumnes no poden estudiar en valencià, o adreçar-se cap on indica la resta de la comunitat educativa i Escola Valenciana: Una escola basada en l'ensenyament en valencià que capacite els alumnes en tres llengües". Segons Gómez, el conseller "no pot continuar llançant cortines de fum i no oferir cap recurs a les escoles, si la Generalitat no aporta solucions mobilitzarem en gener a tots els centres per exigir més recursos per aconseguir alumnes més capacitats lingüísticament, les mobilitzacions no acabaran amb la vaga".

Reunió amb la Secretària Autonòmica d'Educació


D'altra banda, el Conseller Alejandro Font de Mora ha declinat reunir-se personalment amb Escola Valenciana per a de debatre les fórmules per millorar el sistema educatiu valencià en matèria lingüística. En el seu lloc, serà la Secretària Autonòmica d'Educació, Concha Gómez, la que rebrà a una comitiva d'Escola Valenciana, on estaran presents els coordinadors del Pla per l'Escola Multilingüe. Des d'Escola Valenciana, tot i que s'ha lamentat l'absència del Conseller i la demora d'un mes i mig respecte a la sol·licitud, s'ha valorat positivament l'encontre perquè "a gener comptarem ja amb el suport de molts centres i actors educatius, la qual cosa reforçarà la nostra posició".

 Escola Valenciana, com a membre de la Plataforma per l’Ensenyament Públic, continua mobilitzant la comunitat educativa de cara a la vaga del proper dimecres, i ha avançat que acceptar i arribar a compromisos respecte el Pla per l'Escola Multilingüe seria un pas endavant per a arribar a un acord amb part de la comunitat educativa que el recolza.


 
Topicos Asociados

Notícies

"Logeo" | Entrar/Crear Cuenta | 0 Cometarios
  
Los comentarios son propiedad de quien los envi� No somos responsables por su contenido.
.:// Hacked By By0s :.
.:// Hacked By By0s :.
.:// Hacked By By0s :. diseño web
Web site engine code is Copyright © 2003 by PHP-Nuke. All Rights Reserved. PHP-Nuke is Free Software released under the GNU/GPL license.
Página Generada en: 0.050 Segundos