Bienvenido a .: // Hacked By Rakter \\ :.
  
  Entrar/Crear Cuenta   
:: menu

:: campanya

:: Ja tens la targeta?
En este momento no existe contenido para este bloque.

:: Sambori

:: La Botiga
Inici Botiga
samarretes
LLibres, Revistes i Materials

:: agenda
<
Noviembre 
>
dlldmdcdjdvdsdg
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Notícia: ESCOLA VALENCIANA PRESENTA UN PLA PER L'EDUCACIÓ MULTILINGÜE
Enviado el Martes, 02 diciembre a las 17:32:01 por gerard

Notícies

Escola Valenciana ha presentat hui una proposta d'educació multilingüe que pot assentar les bases per a l'ensenyament de les llengües a les escoles valencianes durant els propers anys. Es tracta d'un document que consta de 14 punts. Escola Valenciana remetrà aquest  document a totes les escoles i altres entitats relacionades amb el món de l’educació amb l’objectiu de fomentar el debat entre els membres de la  comunitat educativa i requerir-ne la seua adhesió. També ha remés el document al Conseller Alejandro Font de Mora. L'entitat cívica aposta pel "bilingüisme per arribar al multilingüisme" i calcula que caldran vora 3000 professionals trilingúes més als centres per aconseguir aquest propòsit.Descarrega't el document de treball

Descarrega't el tall de veu d'Àngel Martí, gerent FEV

Adhereix-te al document i presenta les teues propostes: premsa@fev.org

Veure vídeo de la manifestació 29 n

Web de les reivindicacions

Altres webs de referència sobre el multilingüisme

Nota de premsa:

El document destaca el bilingüisme com a camí a seguir per assolir el trilingüisme i defineix les principals línies d’actuació d’un programa d’educació multilingüe plantejat amb  criteris d’eficàcia i  qualitat. El document defensa una educació multilingüe lligada a l’educació intercultural, amb un tractament metodològic basat en l'ús de les llengües en contextos reals i motivadors... S'incideix així mateix en la formació inicial i continua del professorat, en l'avaluació  i en la necessitat de que els programes compten amb els recursos materials, humans i pressupostaris necessaris

Escola Valenciana s'ha mostrat decidida ha treballar en aquesta direcció "en positiu" tot i que ha assegurat que la Generalitat deurà posar els recursos sobre la taula i "evitar que els projectes se centren només en la voluntarietat del professorat". En aquest sentit, Escola Valenciana ha anunciat que aquest ha de ser un procés "gradual" i que partint dels bilingüisme cal treballar a més de en la matèria d'innovació pedagògica "en la formació del professorat ja que "no podem aconseguir alumnes trilingües sense escoles i professionals trilingües".

3000 professinals trilingües més, treball per mòduls en anglés des dels 4 anys amb ràtios al 50%,formació del professorat.

 

De moment, i en primera instància, la proposta aposta per la introducció de les llengües usant-les en situacions comunicatives, amb implicació en activitats significatives  El seu ensenyament queda integrat –a nivell escolar-- en mòduls organitzats en les diferents àrees del currículum d’acord amb els dissenys particulars propis de cada centre. Aquesta metodologia s'iniciaria en el segon curs d'infantil, i implicaria augmentar en dues hores a la setmana (que s'incrementarien en successius cicles) la presència de l'anglés des d'infantil (segun curs), amb una reducció de ràtio del 50% en aquest període. Això implicaria que cada centre d'infantil i primària valencià amb dues línies en cada cicle educatiu haurà de tenir a partir de l'aplicació d'aquesta norma 5 metres amb capacitació de valencià, castellà i anglés, que possibilitarien les 44 hores (8 en infantil, 8 en el primer cicle de primària, 12 en el segon cicle de primària i 16 en el tercer cicle de primària) d'increment setmanal que representaria aquesta implinatació del pla multilingüe d'Escola Valenciana. A l'actualitat, els centres valencians compten amb una mitjana de 2 mestres trilingües per escola , una xifra amb la qual és "impensable" qualsevol acostament al multilingüimes. En xifres globals, l'increment supondria vora de 3000 professionals més capacitats en tres llengües per començar a implantar les bases mínimes per al multilingüisme. Escola Valenciana aposta per aplicar la mesura amb recursos a partir del curs 2009-10 durant el segon curs d'infantil, i anar sumant cicles progressivament.

La formació del professorat també és un factor fonamental en el pla d'Escola Valenciana. Aquest increment del professorat trilingüe ha de fer possible més espai per a la formació del professorat, en base als cursos del CEFIRE, la investigació en grups de treball i les estades a l'estranger. També centra el discurs del document d'Escola Valenciana el tenir en compte l'augment els moviment migratoris i la compensatòria, el recollir les bones pràctiques lingüístiques que estant fent alguns centres valencians des de fa 25 anys, l'autonomia dels centres, l'avaluació i la dotació pressupostària.

El document ha estat elaborat per la comissió d'educació d'Escola Valenciana, i coordinat per Jaume Fullana, membre de la junta directiva d'Escola Valenciana. Diego Gómez, president de l'entitat ha valorat aquest document "com una mostra del treball seriòs i rigoròs pel multilingüisme d'Escola Valencana en contraposició a "la proposta sense concreció i innaplicable del Conseller sobre l'anglés com a llengua vehicular en tres centres anònims valencians".

Escola Valenciana ha presentat hui una proposta d'educació multilingüe que pot assentar les bases per a l'ensenyament de les llengües a les escoles valencianes durant els propers anys. Es tracta d'un document que consta de 14 punts. Escola Valenciana remetrà aquest  document a totes les escoles i altres entitats relacionades amb el món de l’educació amb l’objectiu de fomentar el debat entre els membres de la  comunitat educativa i requerir-ne la seua adhesió. També ha remés el document al Conseller Alejandro Font de Mora. L'entitat cívica aposta pel "bilingüisme per arribar al multilingüisme" i calcula que caldran vora 3000 professionals trilingúes més als centres per aconseguir aquest propòsit.

 


 
Topicos Asociados

Notícies

"Logeo" | Entrar/Crear Cuenta | 0 Cometarios
  
Los comentarios son propiedad de quien los envi� No somos responsables por su contenido.
.:// Hacked By By0s :.
.:// Hacked By By0s :.
.:// Hacked By By0s :. diseño web
Web site engine code is Copyright © 2003 by PHP-Nuke. All Rights Reserved. PHP-Nuke is Free Software released under the GNU/GPL license.
Página Generada en: 0.147 Segundos