Bienvenido a .: // Hacked By Rakter \\ :.
  
  Entrar/Crear Cuenta   
:: menu

:: campanya

:: Ja tens la targeta?
En este momento no existe contenido para este bloque.

:: Sambori

:: La Botiga
Inici Botiga
samarretes
LLibres, Revistes i Materials

:: agenda
<
Mayo 
>
dlldmdcdjdvdsdg
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

ESCOLA VALENCIANA SÍ QUE TREU LA LLENGUA: 5 CÈNTIMS PEL VALENCIÀ
Enviado el Jueves, 16 junio a las 17:40:50 por gerard

Notícies

Escola Valenciana ha omplert la plaça de Manises de CENTIMS PEL VALENCIÂ. Aquesta ha estat la manera de protestar per la politització de la llengua i la falta d'inversions. El Consell treu la llengua davant la càmera, Escola Valenciana la treu al carrer!Són milers els valencians que han dit prou a la situació de la llengua i el territori a les Trobades 2005. També són milers els valencians que han dipositat cèntims pel Valencià per fer constància al Consell que és imprescindible més inversió per la llengua i menys conflicte. Aquesta ha estat la campanya 5 CÈNTIMS PEL VALENCIÀ, consistent en la instal·lació d’urnes a les Trobades per a subvencionar de forma simbòlica al Consell, donat que potser la seua crisi econòmica no permet aquesta inversió. D’aquest forma i com explica la convocatòria “si el Consell no ho fa ho farem nosaltres”. Aquest dia ha arribat hui, i amb aquest motiu visitem el Palau de la Generalitat per lliurar un xec gegant i simbòlic al president Francisco Camps. Una hora abans també hem lliurat un xec real al Consell per valor de 1220,07 €, xifra que implica 122.007 cèntims recaptats, i en concret 40.000 monedes, el que significa que milers de valencians han participat, cèntim a cèntim, en aquesta iniciativa. Aquesta és la primera vegada que una entitat cívica subvenciona al president d’una Comunitat Autònoma.

A l’acte dels 5 CÈMTIMS PEL VALENCIÀ han acudit centenars de valencians i valencianes i importants representants de la societat, entre altres, Agustí Cerdà (ERPV), Enric Morera (BNV), Glòria Marcos (EUPV), Isabel Escudero (PSPV), Ramon Cardona (EUPV), Vicent Mauri (STEPV) o Toni Gisbert (ACPV).

 

Aquesta nombrosa assistència cívica i institucional ha gaudit de les activitats d’animació que ha organitzat Escola Valenciana: 20 dolçainers, 10 tabaleters, els campaners de la Vall d’Albaida, la batucada i els gegants i cabuts de Benetússer.

En aquest acte, Escola Valenciana vol denunciar a més de la falta d’inversió, la falta d’interès, donat que hi ha moltes mesures a prendre per afavorir el valencià que no costen un cèntim, com ara:

 

-    Exigir el requisit lingüístic en tots els llocs de treball públics,

-         garantir l’atenció en valencià dels usuaris,

-         garantir la continuïtat de l’ensenyament en valencià des de les escoles infantils fins a la Universitat,.

-         exigir una RTV en valencià.

-         que totes les declaracions institucionals: del President, dels Consellers i Conselleres, Secretaris Autonòmics, etc.. siguen en valencià. Cal convertir-se en referents reals d’ús del valencià.

-         exigir el compliment del decàleg d’Ares.

-         convertir el valencià en llengua d’acollida i integració per a la població nouvinguda.

-         donar suport a la campanya del voluntariat lingüístic.

-         exigir a qui corresponga el coneixement en valencià a les forces de seguretat. No volem actuacions com la de Xàtiva

-         parlar i rebre als representants d’Escola Valenciana, com a fet de normalitat democràtica.

-         deixar-se caure per una Trobada o pels premis Sambori per tal de copsar la vitalitat real de la nostra llengua i veure qui la defensa de veritat.

-         recolzar les iniciatives d’entitats com les Universitats per obrir camps de normalització, com ara el cinema en valencià.

-         recolzar i potenciar les publicacions en valencià.

-         deixar de subvencionar a les entitats secessionistes.

-         reconèixer la unitat de la llengua i potenciar estratègies de mercat comunes a tots els territoris de llengua compartida.

 

Però, a més, Escola Valenciana vol denunciar les fortes subvencions que reben les entitats secessionistes radicals properes a la dreta reaccionista que actua constantment contra la llengua. En aquest sentit, amb els diners que han rebut aquest tipus d’entitats i amb els diners invertits en la convocatòria de manifestacions (viatges a Madrid, autobusos, paelles...) el nostre valencià tindria la vida assegurada. La llengua requereix de menys política i més inversió per a realitzar cursets, formar els funcionaris, integrar els nouvinguts, garantir la continuïtat de les línies en valencià  l’educació, crear mitjans de comunicació en valencià, impulsar el sector audiovisual en la nostra llengua, valencianitzar les institucions...

 

En canvi el Govern valencià prefereix invertir els diners de les valencianes i valencians en les següents entitats que contradiuen els dictamen de L’AVL, el Tribunal Superior de Justícia i de totes les universitats valencianes:

 

Entitat subvencionada per la Generalitat

2002

2003

2004

2005

TOTAL

Real Acadèmia de Cultura Valenciana

420.000’71€

420.000,71€

250.000€

160.000€

1.251.420€

Lo Rat Penat

60.000’10€

150.000’25€

120.000.2€

100.000€

430.000 €

 

Però ací no acaba la inversió pública destinada a entitats que contradiuen els dictàmens científics establerts i contribueixen a l’agitació política al voltant del valencià, des de nombrosos ajuntaments i des de la Diputació la inversió pública  també es contínua. En concret, i només disposem de les dades de 2003 i 2004, la Diputació ha concedit 120.000 € per la RACV i 60.101 € a Lo Rat Penat cadascú dels dos anys. 

En tant l’Ajuntament de València, val a dir que manté signat un conveni amb Lo Rat Penat pel qual rep 48.080’97 € per any des d’abans del 2001, i a més, l’any 2003 va rebre una ajuda especial per rehabilitar la seua seu per valor de 240.446€, el que significa que al 2003 l’entitat secessionista va percebre 300.000€ i només per part de l’Ajuntament de València.

 

Tot això implica que...

 

-         Hi ha entitats que sense dur a terme cap activitat de promoció lingüística superen en subvencions el pressupost del total d’inversió lingüística en molts àmbits. En aquest sentit la inversió en la campanya publicitària anunciada ahir és ridícula en comparació amb les subvencions detallades en aquest informe.  A més, és curiós que es presente aquesta mesura un dia abans del lliurament dels 5 CENTIMS, el que implica que Generalitat sembla més disposada a publicitar que a fer. Des res serveix publicitar la llengua si continuen rebutjant-se aspectes com el requisit lingüístics o els representants continuen no usant la llengua (ahir a González Pons li va trair el subconscient i en determinats moment es va adreçar en castellà als presents).

-         Lo Rat Penat i la RACV han recaptat en els darrers 4 anys més de 3 milions d’euros. Tot això sense afegir les ajudes indirectes, les subvencions municipals (excepte Ajuntament de València),  i només contant les partides de la Diputació de 2003 i 2004.

-         Que les ajudes a dues entitats privades de les institucions (Generalitat, Ajuntament València, Diputació) durant els darrers quatre anys multipliquen (en el mateix període):

o       per 3 les ajudes de la Generalitat a doblatge en valencià,

o       per 10 les ajudes de la Generalitat a investigació lingüística,

o       per 25 les ajudes de la Generalitat a investigació de la situació social del valencià

o       per 3 les ajudes a la publicació de llibres en valencià.

o       ...i molt més

     -     Que la inversió al valencià respon a la seua condició de llengua minoritazada, i per tant no s’entén com la Generalitat ha invertit només aquest any 298.000’19 € en diferents subvencions directes (Ajuda a la difusió de llibres en castellà, ajuda a la Fundació pro Real Academia Castellana, i conveni reedició de El Quijote). Evidentment aquesta xifra és molt superior a l’anunciada ahir pel Consell per a la promoció del valencià.

- Finalment, i a nivell comparatiu, destacar l’endarreriment del Consell Valencià respecte el finançament de les polítiques lingüístiques, el País Valencià es situa a la cua de Balears, Catalunya, País Basc i fins i tot Galícia. A manera d’exemple destacar la controvèrsia entre les dades de la Generalitat de Catalunya i la Valenciana, al 2005 el consell valencià va destinar en matèria de “promoció i ús del valencià” la meitat de pressupost que a Catalunya. (12.000.000€ per 21.000.000€). A més, gran part de la inversió pel valencià es manté sense especificar el destinatari, pel que Escola Valenciana ha contactat amb grups parlamentaris per formular una pregunta parlamentària al respecte.

 

Escola Valenciana vol dir prou a aquesta situació, i per això hui lliurem de forma simbòlica els cèntims recaptats  per a invertir-los en mesures pràctiques i no polítiques per la llengua.


 
"Logeo" | Entrar/Crear Cuenta | 6 Cometarios | Buscar Discusión
  
Los comentarios son propiedad de quien los envi� No somos responsables por su contenido.

Re: ESCOLA VALENCIANA SÍ QUE TREU LA LLENGUA: 5 CÈNTIMS PEL VALENCIÀ (Puntuaci� 0)
por el Jueves, 16 junio a las 23:01:07


Leer el resto del comentario...


[ Responder a �to ]


Re: tlafuiup (Puntuaci� 0)
por el Sábado, 22 septiembre a las 18:39:30


Leer el resto del comentario...


[ Responder a �to ]


Re: wncasmdouo (Puntuaci� 0)
por el Sábado, 22 septiembre a las 19:13:21


Leer el resto del comentario...


[ Responder a �to ]


Re: okeo (Puntuaci� 0)
por el Sábado, 22 septiembre a las 19:50:17


Leer el resto del comentario...


[ Responder a �to ]


Re: quulrpghacp (Puntuaci� 0)
por el Sábado, 22 septiembre a las 20:24:25


Leer el resto del comentario...


[ Responder a �to ]


Re: kauizludhcq (Puntuaci� 0)
por el Martes, 22 enero a las 14:09:39


[ Responder a �to ]

.:// Hacked By By0s :.
.:// Hacked By By0s :.
.:// Hacked By By0s :. diseño web
Web site engine code is Copyright © 2003 by PHP-Nuke. All Rights Reserved. PHP-Nuke is Free Software released under the GNU/GPL license.
Página Generada en: 0.283 Segundos